Deportes
Tiempo de lectura: 3 minutos

Donec Perficiam

El passat dijous 12 d’octubre a les 17’49 vaig ser víctima de la primera amenaça pel meu pensament polític. En un missatge privat de Facebook, una persona que no conec de res i que tampoc havia creuat discussió alguna en els múltiples comentaris que es fan a la xarxa, m’envia un missatge on es pot llegir: “ Si te encuentro por la calle te arreglo la cara hijodeputa”.

És un home d’una cinquantena d’anys, segons la fotografia del seu perfil, amb dona i dos fills, la filla major que el nin. Aparentment, un pare de família normal, de sigles J.U. S., de Palma, amb escolarització al col·legi Lladó. Com sempre intent, vaig intentar posar-me en la seva pell: Què pot dur a un pare de família normal i corrent a amollar tant d’odi fins al punt d’amenaçar-me i a insultar a ma mare (i a jo indirectament)?

Vaig entendre que les meves postures polítiques no li devien agradar i que, darrera la pantalla, es va sentir prou valent per a enviar aquests mots sense pensar en les conseqüències ni en la meva situació personal. Ja havia rebut algun insult amb anterioritat, però això és quelcom inevitable quan un exposa idees que poden no agradar i entenc que això pot alçar bòfegues en els més sensibles que no tenen altre argument ni recurs que l’insult.

Efectivament, ho vaig posar en coneixement de la Guàrdia Civil. Els agents varen ser molt amables amb jo. Molt correctes en tot moment i uns excel·lents professionals. Fins al punt que, quan me preguntaren per les motivacions de l’amenaça, vaig dir-lis, sense por, que jo era independentista i que, potser s’hauria sentit ofès per les meves idees. Els guàrdies, en cap moment canviaren el seu rictus ni tracte cap a jo, ni me jutjaren, ni feren cap comentari. En l’informe, la policia va especificar que jo havia estat amenaçat per la meva ideologia política. Dona goig veure quan les persones fan la seva feina amb professionalitat.

Aquest article, però, està lluny de voler contar la meva vida. Vull remarcar que la culpa dels improperis, exabruptes, insults i agressions que hem rebut jo (en aquest cas) com l’Assemblea Sobiranista de Mallorca en aquests dies, són fruit de la total impunitat amb què campa el feixisme per Mallorca. Quan parl de feixisme, NO ho empr com un insult o quelcom despectiu, ho empr de forma literal. A Mallorca hi ha feixisme, és a dir, gent que és tan conservadora de dretes i immobilista que està disposada a qualsevol cosa, incloent l’ús de la violència, per imposar les seves idees als demés. Aquest grupet d’arreplegats, emparats per les associacions Círculo Balear i Jaume III, gent manifestament violenta com es pot corroborar per l’agressió que va rebre aquella pobra dona el dia 8 d’octubre, així com amb la destrossa provocada per aquest mateix grup de gent de la parada de l’ASM. Parada, la qual no fa res més que informar sobre l’espoli fiscal que rep la nostra terra per part de Madrid. Aquesta gent que, per altra banda, és patrocinada per el PP del Sr. Company i companyia. Se coneix que això els ha fuit de control i els cops de porra del 1-O, han donat ales als seus eixelebrats. Se’ls han revolucionat els nans i han tret a passejar les seves banderes constitucionals i preconstitucionals. Curiosa forma de reclamar “seny”. Aquests grups, Círculo Balear y Fundación Jaume III, s’han erigit com els defensors i garants de la unitat d’Espanya, una funció que no els pertoca a ells defensar. Pareixen policies frustrats que, a cops de puny, amenaces i insults volen fer entendre que ells tenen raó i “seny”. Crec que posar seny no és això, ells sabran.

De mentre, la parada de l’ASM torna a estar disponible i en el seu lloc al carrer de Sant Miquel, devora la Porta Pintada i, jo, continuü i continuaré escrivint i defensant el que pens. Com els bons mallorquins, som com una mata de jonc i, després d’un atac que ens tomba, mos tornam a aixecar. Mos teniu davant. “Donec Perficiam”, com dirien aquells 😉

Actualizado: 14 de marzo de 2022 ,

Noticias relacionadas

Comentarios

No hay comentarios

Enviar un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este formulario recopila tu nombre, tu correo electrónico y el contenido para que podamos realizar un seguimiento de los comentarios dejados en la web. Para más información, revisa nuestra política de privacidad, donde encontrarás más información sobre dónde, cómo y por qué almacenamos tus datos.

magnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram